Όλα για μια Μαρία γίνονται

   Όπου κι αν γεννήθηκες, όποια κι αν είναι η ηλικία σου δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις γνωρίσει έστω και μια Μαρία. Αν και όνομα αρκετά συνηθισμένο κρύβονται πολλά πίσω από αυτό για τα οποία είμαι σίγουρη ότι δεν γνωρίζεις. Με λένε Μαρία και σήμερα θα σου πω όλα εκείνα τα γνωρίσματα που διαθέτει ο μισός γυναικείος πληθυσμός της Ελλάδας. Φυσικά κι αναφέρομαι σε όλες τις Μαρίες που κυκλοφορούν εκεί έξω.

   Σύμφωνα με έρευνες το όνομα Μαρία είναι το πιο δημοφιλές γυναικείο όνομα στην Ελλάδα και ένα από τα πιο συνηθισμένα ονόματα στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην κορυφή της λίστας αφού μας αρέσει η επιτυχία και τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτή. Είμαστε φιλόδοξες, κάνουμε όνειρα, έχουμε στόχους και δεν τα παρατάμε αν δεν καταφέρουμε αυτό που έχουμε βάλει στο νου. Δίνουμε μάχες για να πετύχουμε, δεν παρεκκλίνουμε από το στόχο μας και δύσκολα επηρεαζόμαστε. Μας αρέσει ο δυναμισμός, η ανεξαρτησία και η ελευθερία ενώ ταυτόχρονα είμαστε ευαίσθητες και υποστηρικτικές. Κλαίμε, γελάμε, πονάμε, τσιρίζουμε από χαρά, γευόμαστε τη ζωή με κάθε δυνατό τρόπο! 

   Είναι ευλογία να σε λένε Μαρία! Το όνομά σου προήλθε από τη μητέρα του Χριστού η οποία δεν έλαβε τυχαία αυτό το όνομα: "Το πανσεβάσμιον και κεχαριτωμένον όνομα της Μαρίας προσφυέστατα και αρμοδιώτατα εδόθη εις την αειπάρθενον Θεοτόκον κατά πρόγνωση και βουλή Θεού, παρά του οποίου ήταν ωρισμένη να γίνη Μητέρα Αυτού" 
Το όνομά της σημαίνει: 

 1. Παντοδυναμία: Αυτή η οποία ένωσε τον Θεό με τον άνθρωπο
 2. Σοφία: Αυτή η οποία ένωσε δύο φύσεις σε μία υπόσταση
 3. Αγαθότητα: Αυτή η οποία εθεοποίησε την ανθρώπινη φύση
Το όνομα Μαρία προέρχεται από την εβραϊκή λέξη Marjam και σημαίνει «αυτή που πικράθηκε αλλά υψώθηκε και δοξάστηκε». Στα Λατινικά σημαίνει "θάλασσα" ενώ άλλη χριστιανική ερμηνεία αναφέρει ότι σημαίνει: Αυτή η οποία μας σώζει από το δηλητήριο της αμαρτίας.

   Πέραν των πολλών ερμηνειών του ονόματος υπάρχουν και πάρα πολλές παροιμίες, γύρω από αυτό το τόσο κοινό όνομα, οι οποίες προέρχονται από το Μεσαίωνα. Μερικές από αυτές είναι: "Το ξέρει και η κουτσή Μαρία", "Όλα τα 'χε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε", "Κάνει την οσία Μαρία" ...

   Εξαιτίας όμως της συχνής αυτής χρήσης του ονόματος, πολλές Μαρίες θέλοντας να διαφοροποιήσουν το όνομά τους δημιούργησαν παραλλαγές αυτού όπως είναι: Μαίρη, Μάρω, Μαριέττα, Μιρέλλα, Μάνια, Μαρούλα και πολλά άλλα.

   Δύο λόγια θα πω και θα κλείσω αυτό το κείμενο. Αν σε λένε Μαρία μην αλλάξεις το όνομά σου όσο συνηθισμένο κι αν είναι. Να νιώθεις περήφανη γι αυτό και ευγνώμων. Αν ξέρεις μια Μαρία είσαι τυχερός. Η ζωή σου δε θα μπορούσε να ήταν καλύτερη! 😝

Χρόνια πολλά σε όλες εμάς τις Μαρίες! 

Είμαι η Μαρία, είμαι έφηβη και λατρεύω αυτό τον κόσμο! Γεννημένη την Άνοιξη, ζω για τα καλοκαίρια και αναπνέω με τους χειμώνες. Δίνω πολύ, αγαπάω πολύ και ονειρεύομαι. Καταφύγιο μου η γραφή και το διάβασμα. Το μότο μου: «Παύεις να υπάρχεις όταν παύεις να ονειρεύεσαι»

Μαρία Μπρέντα


6 σχόλια:

 1. Τι όμορφο post! Χρόνια σου πολλά Μαρία μου ♥

  Φιλάκια ♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χρόνια Πολλά ! Μαρία λένε τη μητέρα μου !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εβίτα σε ευχαριστώ πολύ! Να χαίρεσαι τη μητέρα σου! Φιλάκια! ♥

   Διαγραφή
 3. Φρέσκο μου κορίτσι , χρόνια μας πολλά, ευχομαι τα καλύτερα από εδ'ω και πέρα <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γλυκιά μου χρόνια μας πολλά! Να 'μαστε γερές και δυνατές πάνω απ'όλα κι όλα τ΄άλλα έρχονται! Φιλάκια πολλά! ♥

   Διαγραφή

© Free Blogger Template. Designed By El Design