Μία ανάσα πριν το τέλος

Το παρακάτω κείμενο δε βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. 
   
   Ήταν μεσημέρι. Ο ήλιος έλουζε το δωμάτιό της. Αυτή καθόταν στο ακατάστατο κρεβάτι της με τα γόνατα ακουμπισμένα στο στήθος. Κοίταζε το χώρο γύρω της. Βιβλία. Πολλά βιβλία. Διάβασε τους τίτλους τους. Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά... Το βλέμμα της έπεσε σε ένα άλλο βιβλίο. "Πως να αριστεύσετε στις Πανελλήνιες εξετάσεις". Θύμωσε και μόνο που το αντίκρισε. Δε μπήκε καν στο κόπο να το ανοίξει. Το πέταξε σε μια γωνιά και το σκέπασε με ένα σωρό ρούχα. 

   Είχε κουραστεί. Είχε αγανακτήσει πλέον. Δεν της είχε μείνει στάλα υπομονή. Το ενδιαφέρον της για τη Φυσική που τόσο λάτρευε είχε αρχίσει να στερεύει. Οι δυνάμεις της εξασθενούσαν. Δεν είχε το κουράγιο να διαβάσει πλέον ούτε λέξη. Ένιωθε πως ό,τι είχε να κάνει το έκανε. Ό,τι ήταν να μάθει το έμαθε. 

   Πάνω στο γραφείο της έλαμψε το χρυσό βαζάκι με τα χρήματα που μάζευε για τις φετινές διακοπές της. "Ραντεβού στην Ίο" της είχε πει την τελευταία φορά η κολλητή της που είχε μήνες να δει. Της έλειπε κι αυτή κι όσα έκαναν όταν βρίσκονταν οι δυο τους. Βόλτες στο λιμάνι νωρίς το πρωί, παγωτό στην πλατεία το μεσημέρι και βουτιές στη θάλασσα το απόγευμα. Που και που πήγαιναν και σε κανά μπαράκι. Μα προτιμούσαν τις γραφικές ταβερνούλες δίπλα στην ακτή. Το φρέσκο ψαράκι σε συνδυασμό με την έντεχνη μουσική και τα κύματα που έσκαγαν στα πόδια τους ήταν η καλύτερή τους.    Σηκώθηκε από το κρεβάτι και πλησίασε τη βιβλιοθήκη της. Πήρε στα χέρια της το άλμπουμ με τις φωτογραφίες και το ξεφύλλισε. Πέρασαν μπροστά από τα μάτια της δεκάδες εικόνες, άπειρες μυρωδιές και όμορφα ακούσματα. Παρατήρησε τη φωτογραφία της φίλης της που εδώ και λίγα λεπτά της χαμογελούσε. Πίσω από αυτή έγραφε:
 "Μη σταματήσεις ποτέ να κυνηγάς τα όνειρά σου. Όλα είναι δυνατά αρκεί να το πιστέψεις!" 

   Διάβασε αρκετές φορές τη σημείωση μέχρι που την αποτύπωσε στο μυαλό της. Έβαλε τη φωτογραφία στη θέση της και κίνησε αποφασιστικά για το σχολείο. Είχε έρθει επιτέλους η στιγμή να αποδείξει στον εαυτό της ότι πράγματι... τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.


Eίμαι η Μαρία, είμαι έφηβη και λατρεύω αυτό τον κόσμο! Γεννημένη την Άνοιξη, ζω για τα καλοκαίρια και αναπνέω με τους χειμώνες. Δίνω πολύ, αγαπάω πολύ και ονειρεύομαι. Καταφύγιο μου η γραφή και το διάβασμα. Το μότο μου: «Παύεις να υπάρχεις όταν παύεις να ονειρεύεσαι»

Μαρία Μπρέντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© Free Blogger Template. Designed By El Design