Book Review: Το αίνιγμα της κερασόπιτας - Βάσια Ακαρέπη

   Γεια σας γεια σας! Τι κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά! Τις τελευταίες μέρες γράφω πυρετωδώς άρθρα πριν σταματήσω λόγω πανελληνίων. Το καλοκαίρι που πέρασε διάβασα αρκετά βιβλία και δεν το περίμενα αυτό καθώς διάβαζα πολύ για το φροντιστήριο. Ωστόσο, μου έμενε πάντα ελεύθερος χρόνος για να διαβάσω κάποιο μυθιστόρημα. Αυτή τη φορά θα σας μιλήσω για το βιβλίο της Βάσιας Ακαρέπη, "Το αίνιγμα της κερασόπιτας"...

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δύο γυναίκες, δύο μοίρες ενωμένες 
όπως τα υλικά μιας συνταγής με γεύση γλυκόπικρη.Μια κληρονομιά, ένα τετράδιο με συνταγές γλυκών και ένα παράδοξο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού φέρνουν την Έλλη στην Κεφαλονιά. Σκοπός της να παρασκευάσει τη γιορτινή κερασόπιτα της θείας Μάρθας πραγματοποιώντας έτσι την τελευταία επιθυμία της αινιγματικής γυναίκας που καθόρισε τη μοίρα της…
Οι τρυφερές αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία μπλέκονται με τη ζοφερή ανάμνηση μιας απόπειρας δηλητηρίασης και το μίσος που φώλιασε μέσα της.
Όμως πού τελειώνει το ψέμα και πού ξεκινά η αλήθεια; 
Στη σκιά της αδερφής της μητέρας της, η Έλλη καλείται να εκτελέσει έξι συνταγές-γρίφους και να ξεκλειδώσει ένα προς ένα τα μυστικά που στοιχειώνουν τη ζωή και πολλών άλλων. Με σύμμαχο τον Μάνο και τους φίλους που αποκτά στο νησί θα έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της, θα αναμετρηθεί με τις θολές μνήμες και θα ανασύρει από το μακρινό παρελθόν μια ιστορία που ήρθε η ώρα να βγει στο φως. 
Η ζωή της Μάρθας γίνεται ο καμβάς που κάνει τη συνταγή της κερασόπιτας να σημαίνει πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να πουν οι λέξεις...
Άραγε οι νεκροί μπορούν να ζητήσουν συγγνώμη;

Η άποψή μου
   Έλαβα το βιβλίο σε μέρες που το διάβασμα και οι ασκήσεις που είχα να κάνω ήταν τόσες πολλές που δύσκολα έμενε χρόνος με αποτέλεσμα να στενοχωρηθώ αρκετά που θα καθυστερούσα να γνωρίσω άλλη μια όμορφη ιστορία. Ωστόσο, βρήκα χρόνο και δεν μετάνιωσα καθόλου που το διάβασα.  
   Το αίνιγμα της κερασόπιτας είναι ένα όμορφο και ευκολοδιάβαστο βιβλίο. Έχει δράση, μυστήριο, έρωτες, αγάπες, ακόμη και συνταγές! Η πλοκή του είναι εξαιρετική και γρήγορη με αποτέλεσμα να θες να το διαβάσεις μονορούφι. Οι άψογα ψυχογραφημένοι χαρακτήρες, οι δυνατές ανθρώπινες σχέσεις που προβάλλει και οι ανατροπές της ιστορίας, σε συνδυασμό με την πρωτότυπη ιστορία και τα ηθικά διδάγματα κάνουν τον αναγνώστη να μη μπορεί να αφήσει το βιβλίο από τα χέρια του και να ανυπομονεί να λύσει το αίνιγμα της κερασόπιτας. 
   Είμαι από τους αναγνώστες που δίνει ιδιαίτερη σημασία στο εξώφυλλο του βιβλίου. Για το λόγο αυτό, δε θα μπορούσα να αγνοήσω το εξώφυλλο κι αυτού του βιβλίου. Εντυπωσιακό! Μόνο που βλέπεις το δεμένο μαντήλι στα μάτια της κοπέλας καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα βιβλίο με μυστήριο, πράγμα που το δηλώνει κι ο τίτλος του βιβλίου. Είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως που διαβάζω. Η λιτή και απλή γραφή της καταφέρνει να σε χαλαρώσει αλλά ταυτόχρονα χάρη στις όμορφες περιγραφές και αφηγήσεις του σε ταξιδεύει σε άλλα μέρη. Μέρη όμορφα, ήσυχα και μαγικά! 

Το αίνιγμα της κερασόπιτας είναι ένα βαθιά ανθρώπινο και κοινωνικό ανάγνωσμα από το οποίο δε λείπει η αγωνία, το μυστήριο και ο έρωτας! 

Αστέρια: 9/10
Το βιβλίο "Το αίνιγμα της κερασόπιτας" της Βάσιας Ακαρέπη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και σκοπεύει να κατακτήσει μια θέση στην καρδιά σας. Για το λόγο αυτό μην παραλείψετε να του δώσετε μια ευκαιρία να σας συναρπάσει. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο εδώ

Μέχρι το επόμενο άρθρο να περνάτε όλοι καλά και να μη ξεχνάτε ότι όποιος παύει να διαβάζει παύει και να ονειρεύεται...

Είμαι η Μαρία, είμαι έφηβη και λατρεύω αυτό τον κόσμο! Γεννημένη την Άνοιξη, ζω για τα καλοκαίρια και αναπνέω με τους χειμώνες. Δίνω πολύ, αγαπάω πολύ και ονειρεύομαι. Καταφύγιο μου η γραφή και το διάβασμα. Το μότο μου: «Παύεις να υπάρχεις όταν παύεις να ονειρεύεσαι»

Μαρία Μπρέντα

2 σχόλια:

© Free Blogger Template. Designed By El Design