Book Review: Όλα για σένα - Νίκολα Γιουν

   Γεια σε όλους και σε όλες; Τι κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά. Σήμερα σας έχω άλλο ένα book review που διάβασα μέσα σε λίγες μόνο μέρες και είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα σας μιλήσω γι' αυτό. Πρόκειται για ένα πολύ γνωστό βιβλίο τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αναφέρομαι στο βιβλίο "'Ολα για σένα" της Νικολα Γιουν. 


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πάσχω από μια σπάνια αρρώστια. Είμαι αλλεργική στον κόσμο. Δε βγαίνω από το σπίτι μου, έχω να βγω δεκαεπτά χρόνια. Τα μοναδικά άτομα που βλέπω είναι η μαμά μου και η νοσοκόμα μου, η Κάρλα. Μια μέρα ένα φορτηγό με έπιπλα σταματάει στο διπλανό σπίτι. Κοιτάζω έξω από το παράθυρό μου και τον βλέπω. Είναι ψηλός, λεπτός και φοράει μαύρα – μαύρο μπλουζάκι, μαύρο τζιν, μαύρα αθλητικά και ένα μαύρο σκουφάκι που καλύπτει τελείως τα μαλλιά του. Το βλέμμα του καρφώνεται πάνω μου. Και εγώ δεν μπορώ να τραβήξω τα μάτια μου. Το όνομά του είναι Όλι. Ίσως δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον αλλά μπορούμε να προβλέψουμε μερικά πράγματα. Για παράδειγμα, είναι σίγουρο ότι θα ερωτευτώ τον Όλι. Και είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτό θα είναι καταστροφικό. 

Ένα μυθιστόρημα που αποδεικνύει πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι όταν βγαίνουμε από το καβούκι μας και κάνουμε πράγματα τρελά για την αγάπη.

Η κριτική μου
   Λάτρεψα αυτό το βιβλίο! Το λάτρεψα από την πρώτη στιγμή που το έπιασα στα χέρια μου. Αρχικά εντυπωσιάστηκα από το εξώφυλλο. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να βγάλεις πρώτη εντύπωση από ένα όμορφο εξώφυλλο αλλά σίγουρα είναι μια καλή αφορμή για να το πάρεις στα χέρια σου και να το ξεφυλλίσεις. Η σπάνια αρρώστια της Μάντλιν μου κίνησε το ενδιαφέρον. Το γεγονός ότι δεν έβγαινε από το σπίτι και δεν ερχόταν σε επαφή με τους ανθρώπους παρά μόνο με τη μητέρα και τη νοσοκόμα της με εξέπληξε. Λάτρεψα τους ήρωες του βιβλίου, συγκινήθηκα, έκλαψα, γέλασα, χαμογέλασα και ταυτίστηκα πολλές φορές με την Μάντλιν παρ'όλο που (ευτυχώς) δεν βιώνω κάτι τέτοιο. Έγινα ένα με την ιστορία και ένιωσα την χαρά και τη ευτυχία της ηρωίδας, τη δυστυχία και τον πόνο της στις άσχημες στιγμές, τον ενθουσιασμό και την έκπληξη στην καρδιά της. Ο Όλι; Ο Όλι σίγουρα είναι πλέον ένας από τους αγαπημένους μου ήρωες. Πολλές φορές εμείς οι άνθρωποι αμφισβητούμε κάποια πράγματα και πιστεύουμε ότι είναι αδύνατον να συμβούν. Κι όμως! Η ιστορία της Μάντλιν και του Όλι, μια βαθιά ρομαντική και δυνατή ιστορία αγάπης μεταξύ δύο εφήβων, είναι αυτή που μας υπενθυμίζει πως όλα είναι δυνατά αν υπάρχει αγάπη. Όταν υπάρχει αγάπη όλα είναι δυνατά. Ένα υπέροχο βιβλίο που προκαλεί αμέτρητα συναισθήματα που τρυπώνουν στην καρδιά του αναγνώστη. Τελειώνοντάς το ανατρίχιασα με την ευχάριστη και ικανοποιητική έκβαση της ιστορίας. Πλέον, είναι το δεύτερο αγαπημένο μου εφηβικό βιβλίο. Κλείνοντας, θα ήθελα να το προτείνω σε κάθε αγόρι και σε κάθε κορίτσι αλλά και σε όλους του γονείς γιατί δεν είναι μόνο μια ιστορία αγάπης αλλά και ένα υπέροχο μάθημα ζωής για τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.

Αστέρια: 9/10
Εσείς το έχετε διαβάσει; Αν ναι, σας άρεσε; Αν όχι, θα θέλατε να το διαβάσετε; Ανυπομονώ να διαβάσω τα σχόλιά σας.

Eίμαι η Μαρία, είμαι έφηβη και λατρεύω αυτό τον κόσμο! Γεννημένη την Άνοιξη, ζω για τα καλοκαίρια και αναπνέω με τους χειμώνες. Δίνω πολύ, αγαπάω πολύ και ονειρεύομαι. Καταφύγιο μου η γραφή και το διάβασμα. Το μότο μου: «Παύεις να υπάρχεις όταν παύεις να ονειρεύεσαι»

Μαρία Μπρέντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© Free Blogger Template. Designed By El Design