Book Review: Ένα τραγούδι για το αύριο

   Μιας που είναι καλοκαιράκι και έχω άπειρο ελεύθερο χρόνο μετά από πολύ καιρό δεν αφήνω ούτε ένα δευτερόλεπτο να πάει χαμένο. Διαβάζω το ένα μυθιστόρημα μετά το άλλο και χαίρομαι το καθένα από αυτά. Αυτή τη φορά το βιβλίο που διάλεξα να διαβάσω είναι το "Ένα τραγούδι για το αύριο" της Άλις Πίτερσον..

Υπόθεση: Ο Τομ ερωτεύτηκε την Άλις τη στιγμή που την αντίκρισε. Συνειδητοποίησε ότι δε θα ήταν καθόλου εύκολο να είναι μαζί της, αλλά η Άλις είναι γεμάτη ενέργεια, ένας ήλιος που λάμπει στον κατά τ’ άλλα συνηθισμένο κόσμο του. 

Κάποιοι μπορεί να βλέπουν την Άλις και να νομίζουν ότι έχει τα πάντα στη ζωή της. Όμως, η Άλις ξέρει ότι δεν είναι σαν τις άλλες γυναίκες. Η ζωή της είναι περίπλοκη, απρόβλεπτη, δύσκολη. Αλλά δεν της αρέσει ο οίκτος. Το μόνο που θέλει να κάνει, το μόνο που ήθελε ποτέ, είναι να τραγουδάει. 

Στην Άλις έχουν πει να μην ακολουθεί τα όνειρά της. Το ίδιο και στον Τομ. Αλλά όταν η μοίρα τους έχει ήδη φερθεί σκληρά, είναι ώρα να σταματήσουν να ακούν τους άλλους και να ακολουθήσουν μόνο την καρδιά τους. 

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και της αγάπης.

Η άποψή μου: Όπως είναι γνωστό, οι αληθινές ιστορίες πάντα αγγίζουν την ψυχή του αναγνώστη λίγο περισσότερο σε σχεση με άλλα μυθιστορήματα. Αυτός είναι σίγουρα ένας λόγος για τον οποίο λάτρεψα αυτό το βιβλίο. 
    
   Όταν το ξεκίνησα παρατήρησα ότι η μετάφρασή του στα Ελληνικά δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική με αποτέλεσμα να μειώνονται οι προσδοκίες που είχα γι' αυτό. Ωστόσο, προχωρώντας το συνειδητοποιήσα ότι αυτό το κομμάτι βελτιωνόταν. Έτσι, εστίασα παραπάνω στην ίδια την ιστορία και πώς αυτή εξελισσόταν. 

   Εξ' αρχής μου φαινόταν συμπαθητική. Η ιδέα ενός άρρωστου κοριτσιού που ερωτεύτεται ένα αγόρι και γίνονται ζευγάρι σίγουρα δεν είναι πρωτάκουστη. Όμως, δεν πρόκειται απλά για μία δραματική ιστορία αγάπης. Το "ένα τραγούδι για το αύριο" αποτελεί δίδαγμα ζωής. Μέσα στις σελίδες του συναντά κανείς αλήθειες που πιθανόν να αγνοούσε ή να μη γνώριζε. Αλήθειες σκληρές για τους ανθρώπους γύρω μας, για τους δασκάλους που μας δίδαξαν γράμματα στα παιδικά μας χρόνια και ίσως σημάδεψαν με τα λόγια τους την πορεία μας, για την ίδια τη ζωή γενικότερα. 

   Η Άλις είναι σίγουρα μία από τις ηρωίδες που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης του αναγνώστη. Πρόκειται για μια κοπέλα η οποία πάρα την Κυστική Ίνωση από την οποία νόσησε δεν το βάζει ποτέ κάτω. Μας μαθαίνει να ζούμε την κάθε μας στιγμή σαν να είναι η τελευταία, να απολαμβάνουμε τόσο τις χαρές όσο και τις λύπες, να είμαστε υποστηρικτές πρώτα των άλλων και μετά του εαυτού μας, να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να εκπληρώσουμε τα όνειρα μας. Αυτά, κι άλλα πολλά έχει να μας διδάξει η πρωταγωνίστρια του βιβλίου. Δίπλα της, βρίσκονται πρόσωπα που με τη συμπεριφορά τους δίνουν το σωστό παράδειγμα και άλλα πάλι που μας αποτρέπουν από τυχόν λάθη που συχνά κάνουμε δίχως να το καταλαβαίνουμε. Διαβάζοντας κανείς το συγκεκριμένο βιβλίο θα συγκινηθεί πολλές φορές, θα πονέσει, θα κλάψει, θα χαρεί, θα ουρλιάξει, θα αγανακτήσει και τελικά θα λυτρωθεί. 

   Αδιαμφισβήτητα, είναι ένα από τα πιο δυνατά βιβλία των τελευταίων χρόνων. Γιατί με ιδανικό και πρωτότυπο τρόπο εξυμνεί την αγάπη, την ελπίδα και την πίστη στη ζωή. Προτρέπει τους αναγνώστες να ακολουθήσουν την καρδιά τους όπως έκανε η Άλις. Αξίζει και πρέπει να διαβαστεί από όλους! 

   Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του βιβλίου και γνωρίζοντας ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία έπιασα τον εαυτό μου να αναζητά τα τραγούδια της αληθινής Άλις, της Άλις Μάρτινο. Συγκινήθηκα για ακόμη μια φορά και σκέφτηκα να ασχοληθώ με τη ζωή της, να συλλέξω πληροφορίες και να σας γράψω ένα άρθρο για όλα όσα έμαθα εγώ από την ηρωίδα. Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει! 

Αστέρια: 10/10
Το βιβλίο "Ένα τραγούδι για το αύριο" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Είμαι η Μαρία, είμαι 18 ετών και λατρεύω αυτό τον κόσμο! Γεννημένη την Άνοιξη, ζω για τα καλοκαίρια και αναπνέω με τους χειμώνες. Δίνω πολύ, αγαπάω πολύ και ονειρεύομαι. Καταφύγιο μου η γραφή και το διάβασμα. Το μότο μου: «Παύεις να υπάρχεις όταν παύεις να ονειρεύεσαι»

Μαρία Μπρέντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© Free Blogger Template. Designed By El Design